Konst som skapar kontakt

Genom konsten får jag kontakt,

-Den ger möjlighet att sträcka mig ut och söka kontakt med andra.

-När jag skapar känner jag stark tillhörighet och kontakt med universum.

-Konsten fungerar som en bro där jag kan möta mitt inre barn.

Att behålla dörren till vårt inre öppen tror jag är något av det viktigaste vi kan göra. När dörren hålls öppen hamnar vi i fas med oss själva vilket skapar ringar på vattnet och påverkar många fler områden.

Nyfikenhet och ett driv mot det okända är ofta närvarande i mina motiv. Jag tilltalas av idén att alla ser bilderna på olika sätt och tolkar dem utifrån sina erfarenheter och referenser därför jag skriver jag oftast inga förklarande texter till mina bilder. 

I min process kan det ingå både traditionella och digitala tekniker. Traditionella favoriter är gouache, blyerts, pastell och när det gäller digitalt är det ipad och den underbart välbalanserade apple pencil som är mina go tos. Fokus ligger på slutprodukten och att jag får följa en  process som känns ärlig, utforskande och inspirerande. 

Oftast är är konstskapandet en stund av skönt flow men mitt fförhållande till konst är komplicerat. Det växlar mellan eurofori och tacksamhet till att det känns mer som en förbannelse eller instinkt som jag inte kan välja bort. 

/Pontus

 

Barnrum

Kontor

Sovrum

Vill ni se hur en viss tavla skulle passa hos er?

..eller kanske behöver ni förslag på målningar? Skicka mig bild på ert rum och vilka tavlor ni är intresserade av så skapar jag en förhandstitt.

Kontakta mig här